feb
5

A közfoglalkoztatottak számának jelentős csökkenése várható Magyarországon a téli közmunkaprogram végével. Ennek ellenére sokan további növekedést valószínűsítenek a foglalkoztatottságban. Kevésbé derűlátóan ítélik meg a szakemberek a tartósan regisztrált munkanélküliek helyzetét. Az álláskeresők több mint fele egy évnél hosszabb ideje nem talál munkát, a munkanélküliség átlagos időtartama pedig nőtt az elmúlt évek során.

Álláskeresők

Veszprém megye munkaerő-piaci helyzete

VendéglátásVeszprém megye munkaerő-piaci szempontból előnyös helyzetben van. Gazdaságilag fejlettnek mondható terület, emellett számottevő az idegenforgalma is.
A KSH adatai szerint (2013. december 20.) 13 111 regisztrált munkanélküli él a megyében. Közülük 2 866 fő keres egy évnél hosszabb ideje munkát. Az álláskeresők mintegy 35 százaléka legfeljebb általános iskolát végzett, 5 százaléka pedig diplomás. A regisztrált munkanélküliek 27 százaléka 50 év feletti. A megye egyes területei között elég jelentős eltérés látható foglalkoztatottság tekintetében.
Decemberben 2813 üres álláshelyet jelentettek be Veszprém megyében. Nagy részük támogatással volt betölthető. Leginkább segéd- és alkalmi munkásokat vártak, de emellett többek között gépösszeszerelőket, eladókat, lakatosokat is. A legtöbb állást Pápa és Várpalota körzetében hirdették meg.
A KSH adatai szerint Veszprém megyében a feldolgozóiparban dolgoznak a legtöbben. Sokan helyezkedtek el a kereskedelemben, a vendéglátásban, a szálláshely-szolgáltatásban, valamint a szállítás, raktározás területén is.

Az álláskeresők esélyei Veszprémben

A veszprémi Continental2013. december 20-án Veszprémben 1 825 álláskeresőt tartottak nyilván. Közülük 514 fő volt tartósan munka nélkül. Elhelyezkedési esélyeik jónak mondhatók, mivel Veszprém megye 100 legnagyobb vállalatának harmada ebben a városban működik.
Az autóalkatrészeket gyártó Continental Automotive Hungary Kft. több mint 1500 alkalmazottat foglalkoztat. Az előzőt megközelítő számú embernek munkát adó Valeo Auto-Electric Kft. ugyancsak járművekhez gyárt alkatrészeket.
A mintegy 500 főt alkalmazó Balluff Elektronika Kft. veszprémi gyára 1989-ben épült fel. A folyamatosan fejlődő, bővülő cég gyártó rendszere magas színvonalú.
A fémmegmunkálással foglalkozó Jost Hungária Bt. jelenleg mintegy 200 alkalmazottal termel.
A Workania állásportál Veszprém megyei állásajánlatainak negyede Veszprémbe keres munkaerőt. Üres álláshelyek találhatók többek közt az egészségügy, valamint az oktatás, nevelés területén és a kereskedelemben. A meghirdetett veszprémi állások döntően teljes munkaidősek.

A bejegyzés trackback címe:

https://karrierista.blog.hu/api/trackback/id/tr605799394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása