feb
24

Sokan keresik az "álommunkát", de mi is ez egyáltalán? Egy bizonyos munkát jelent vagy azt, hogy munka nélkül kapunk sok-sok pénzt? Mindenki számára mást jelent. Van aki attól boldog, ha nyugodtan, kiszámíthatóan telnek a napjai. Reggel elmegy a munkahelyére, ahol jól ismert emberek között végez jól ismert munkát, majd ezért megkapja a megélhetéshez elegendő fizetését. Mások kihívásra vágynak. Megint mások egyszerűen csak gazdagságra. Az előző cikk folytatásaként nézzünk meg néhány sokak számára álommunkának tűnő munkát!

Fél év nyaralás


Ausztráliában hirdették meg a világ talán legjobb állását. Fél év nyaralásért 150 ezer ausztrál dollár fizetést ígértek három szobás, ingyenes szállással, úszómedencével, miniautóval. A feladat a nyaraláson kívül mindössze egy sziget népszerűsítése volt egy képes internetes blogon keresztül. A felhívásra 34.700 jelentkező küldte be videóját. Verseny keretében választották ki a győztest, egy 34 éves brit férfit. Barátnője is elkísérhette a szigetre, de hamarosan szakítottak a férfi elfoglaltsága miatt.

hamiltonsziget.jpg

Hat luxusút

alumutazas.jpgA világ hat égtájára kellett utaznia annak, aki elnyerte a világ második legjobb állását. A luxusutak során tesztelnie kellett az utazást és mindenről beszámolni videoblogjában. A győztesnek egymillió forint is járt. Különös módon, ez a munka nem tűnt az előzőhöz hasonlóan vonzónak: mindössze kétszázan jelentkeztek. Talán az is befolyásolta a jelentkezőket, hogy ezt az állást Magyarországon hirdették meg. A 26 éves győztes fiatalember csodálatos helyeken járt, sok élménnyel gazdagodott, de igen keveset pihent a végül egy évesre nyúló munka ideje alatt.

Csúszdatesztelő

csuszda.jpgA munkát egy brit utazási cég hirdette meg.
Hat hónapos világ körüli út során kell csúszdákat tesztelni 3,5 millió forintnak megfelelő angol fontért. Csúszásairól, csobbanásairól, adrenalinszintjéről a Facebookon és a Twitteren is be kell számolnia a nyertesnek. A fizetés részeként kétszemélyes, egyhetes nyaralás is jár még a szerencsés győztesnek.

Csokoládékóstolás

csokibillentyuzet.jpgA 47 éves szerencsés 2010-ben nyerte el a hivatásos csokikóstoló állást és címet. Napi 8 órán keresztül kóstolt kiváló minőségű édességeket. Ezért, valamint tapasztalatai megírásáért havi egymillió forintnak megfelelő összeget kapott.
Munkája következményeként meghízott, érfalai elmeszesedtek, végül az orvosok eltanácsolták a csokikóstolástól. Belehalhatott volna álommunkájába, ha nem hagyja abba.

A bejegyzés trackback címe:

https://karrierista.blog.hu/api/trackback/id/tr815102330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása