feb
11

Az emberek nagy része már gyermekként egy bizonyos hivatásról álmodik, amelyben majd felnőttként dolgozni szeretne. Egy felmérés szerint kevesen találják meg közülük álmaik munkáját. Másoknak sokáig nincs határozott elképzelésük, mégis álommunka, amit életüknek legalább egy szakaszában végeznek. Vajon mi is megtalálhatjuk az álommunkát?

Hogyan keressünk álommunkát?

alommunka01.jpgA legfontosabb, hogy tisztában legyünk képességeinkkel és vágyainkkal. Kellő önismeret híján nincs sok esélyünk a számunka legideálisabb munkahely megtalálására.
Válasszunk ki pár nekünk tetsző foglalkozást és képzeljük el, hogy sikerült az állásinterjú, miénk az állás! Ha gondosan elemezzük az így ébredő érzéseket, esetleg kiderülhet, hogy a vágyott munka elnyerése több aggódást kelt bennünk, mint örömöt.
A valóságban is elnyertük az állást, de "valami nincs rendben"? Ha nem érezzük testhezállónak a feladatot és eltökélten keressük a nekünk való munkát, akkor csak egyet tehetünk: továbbállunk.
Ne adjuk fel az első sikertelen próbálkozások után! Ha mi hiszünk magunkban, ha pozitív hozzáállás sugárzik rólunk, mások is nagyobb valószínűséggel fognak hinni bennünk.

Mivel járhat egy álommunka?

Valószínűleg sokan úgy gondolják, csak el kell nyerni egy ilyen állást és innentől kezdve a könnyű, kellemes munkáért kapjuk azonnal aalomallas2_9821288.jpg sok-sok pénzt. Az álommunka meghirdetése általában már önmagában reklámlehetőség az adott cég számára. Igen nagy a valószínűsége, hogy a munkavégzésnek is a reklám lesz a fő célja. Fotókat, videókat kell készítenünk, blogot kell vezetnünk, cikkeket kell írnunk. A világ belelát majd esetleg az életünkbe. Vannak, akik számára ez már önmagában kizáró ok. Magyarországon elég kevés álommunkát hirdettek meg eddig. A külföldi állásoknál alapvető probléma, hogy nem lehet üres zsebbel elindulni. Ki kell jutni a munkahelyre, valószínűleg a szállásért, étkezésért és talán a munkaruháért is fizetni kell. A munkáltatók nagy része ugyanakkor csak egy hónap múlva adja első bérünket.

A következő cikkben néhány álommunkáról esik majd szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://karrierista.blog.hu/api/trackback/id/tr815075062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása