jan
28

Az egyik népszerű fórumon hangzott el a kérdés: Lehet-e pénzért munkahelyet venni? Értelmetlennek tűnő kérdés. Mi fizessünk, hogy dolgozhassunk? Nos, volt már példa erre is...

Állás 5 millió dollárért

Warren Buffet a világ egyik leggazdagabb embere. 2000-ben bejelentette, hogy árverésre bocsát egy vele való ebédlehetőséget, melyen konkrét befektetéseken kívül bármiről szó eshet. 2010-ben és 2011-ben egy Ted Weschler nevezetű álláskereső nyerte a licitálást, összesen 5.252.722 dollárt felajánlva. A két igencsak borsos árú állásinterjút követően Warren Buffet cége fontos vezetői pozíciót ajánlott az elszánt álláskeresőnek.

Fizetek egy állásinterjúért

iwillbuy.jpgEgy találékony, ámde elkeseredett amerikai ingatlanügynök nyakába akasztott táblával ment ki az utcára. A táblán ez állt: Fizetek egy állásinterjúért. Website-ot is létrehozott www.buyaninterview.com címmel, melyre pár nap alatt ezren kattintottak, elárasztva őt állásajánlatokkal. Úgy tűnik, a vezetők utálhatják az interjúztatást, ha csak a pénzért való interjúztatás lehetősége rázta fel őket. Az ötlet mindenesetre bevált.

Magyar viszonylatok

Nem tekinthetünk el attól, hogy a mi álláskeresőink képtelenek lennének egymilliárd forintnyi összeget kifizetni egy állásinterjúért. Szerényebb próbálkozások azért nálunk is akadnak. Egy pályázó felajánlotta az egyik állásközvetítő cégnek, hogy a válság miatt kevesebbért is elvállalja a munkát. Mások egy csomag kávét vagy éppen (meg nem erősített információk szerint) egy fél disznót ajánlottak. Meglehetősen kockázatosak ezek a módszerek, mivel a vezetők nagy része gyenge próbálkozásnak tartja őket. Többnyire az ellenkező hatást éri el a jelentkező, nem azt, amit szeretett volna. Tény azonban, hogy egy-egy állásra sokan pályáznak. Ha sikert akarsz elérni, ki kell tűnnöd közülük! A megfelelő embert kell megkeresned a megfelelő módszerekkel

A bejegyzés trackback címe:

https://karrierista.blog.hu/api/trackback/id/tr65049911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása