okt
26

 

"Évek alatt sem kaptál segítséget az elhelyezkedésben a munkaügyi központtól?

Gyakorlatilag fölöslegesen rendelnek be negyedévente, újra és újra - fagyban, metsző szélben, jeges esőben és perzselő napsütésben is - a kirendeltségre?
Reményt vesztve már értelmetlennek, esetleg egyszerűen csak megalázónak tartod a rendszeres - nem ritkán 3 percnél is rövidebb - pofaviziteket?

Öröm az ürömben

Elvileg létezik kényelmes megoldás a rendszeres jelentkezési kötelezettséged teljesítésére!

A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 54. § (9) bekezdés b) pontjában foglaltak szerint a nyilvántartott álláskeresőknek legalább 3 havonta - megadott időpontban - jelentkezniük kell az illetékes állami foglalkoztatási szervnél. A fenti paragrafus 2013. I. 1-től hatályos (9a) bekezdése alapján jelentkezési kötelezettségüket elektronikus levél útján is teljesíthetik..."

A cikket itt olvashatják.

Tömören a lényeg:

Hosszú és viszontagságos utat kell végigjárnia annak, aki elektronikus levél útján szeretné teljesíteni jelentkezési kötelezettségét. Így járt Béla is, történetünk főhőse.

A sztori folytatása

Bélát a leírt eset után természetesen rehabilitálták, de...

Ismerik a "déjá vu" kifejezést? Azt jelenti, hogy úgy érezzük, ez már megtörtént velünk egyszer, holott valójában nem is... Nos, ezúttal nem erről van szó. Bélával valóban újra megtörtént az eset.

Most jöjjenek az új események két képben elbeszélve (Figyeljék a dátumokat!):

NFSZ Jelentkezési kötelezettség teljesítése 2017.10.02

A következő jelentkezés dátuma helyett pedig:

Törlő határozat 2017.10.02

No comment!

A bejegyzés trackback címe:

https://karrierista.blog.hu/api/trackback/id/tr3213091108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása