feb
3

Az átlagos bruttó bér Magyarországon a KSH legfrissebb adatai szerint 2013. novemberében 217 539 forint volt. Az átlagos nettó kereset (a családi kedvezmény nélkül) ennél jóval kevesebbre rúgott. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak átlagosan 162 501 forintot "kaptak kézhez". Átlagdolgozó azonban nincs. Vannak, akiknek Premium Banking szolgáltatás jár és vannak, akiknek a havi fizetése a 70 ezret sem éri el.

Átlagkereset

Nettó átlagkeresetek a nemzetgazdaságban

VillamosenergiaNézzük most meg, milyen átlagbért vihettek haza a nemzetgazdaság egyes ágazataiban foglalkoztatottak!
A szociális ellátás területén dolgozók rendelkeztek 2013. novemberében a legkisebb havi jövedelemmel. Átlagosan 67 742 forintot vihettek haza.
100-120 ezer között kerestek átlagosan a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás foglalkoztatottjai, az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenységet végzők, valamint a mezőgazdaságban, erdőgazdaságban, halászatban dolgozók.
120-150 ezer közötti nettó átlagos havi bért kaptak az egyéb szolgáltatást végzők, az építőiparban elhelyezkedettek, az ingatlanügyekkel foglalkozók és a humán-egészségügyi ellátást végzők.
150-200 ezer között vihettek haza a szállítás, raktározás, a kereskedelem és gépjárműjavítás, a víz- és hulladékgazdálkodás, az oktatás, valamint a művészet és szórakoztatás területén foglalkoztatottak.
200-250 ezer között kerestek átlagosan a közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás területén munkát vállalók, a bányászatban, kőfejtésben dolgozók, valamint a szakmai, tudományos és műszaki tevékenységet végzők.
267 761 forint átlagfizetést kaptak az információ, kommunikáció területén dolgozók.
300 ezer forint feletti átlagos havi jövedelemmel a pénzügyi, biztosítási tevékenységet végzők, valamint az ipar egyes területein dolgozók (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) rendelkeztek.

Segítő Premium Banking

Premium BankingMint láttuk, elég sokan rendelkeznek ma már Magyarországon 250 000 forint feletti havi jövedelemmel. A Concorde független befektetési szolgáltató, valamint a bankok többsége is megkülönböztetett figyelemben részesíti ezeket az ügyfeleket. Akad olyan bank is, ahol bizonyos feltételek teljesülése esetén már 200 000 forint havi jóváírás esetén prémium ügyfélnek minősülhet valaki, azonban általában ehhez havi 250 000 - 1 000 000 forint jövedelem szükséges. Ugyancsak Premium Banking szolgáltatásra lehet jogosult egy ügyfél 5-10 000 000 forintos megtakarítás vagy elegendően nagy hitelállomány esetén is.
A Premium Banking szolgáltatás jellegében más, mint a Private Banking szolgáltatás.  Utóbbi több területre kiterjedő, bizalmon alapuló, tartós kapcsolatot jelent az ügyfél és személyes bankárja között. A Premium Banking szolgáltatás azok számára előnyös elsősorban, akik keveslik a bankbetétek hozamát, de nem mozognak biztonsággal a tőzsde világában.
A Prémium 1 befektetési alap megvásárlása jelentősen megkönnyíti a megtakarítások kezelését. További költsége és teendője ez esetben nem lesz az ügyfélnek. Az "alapok alapja" konstrukció (Dinamikus portfoliómenedzsment) mindemellett alacsony kockázatú.
A Menedzselt Modellportfolió választása esetén az ügyfél aktívabban vehet részt pénzügyeinek kezelésében. Portfolióját igény esetén teljesen önállóan is kialakíthatja. Ez eseteben tanácsadójának szerepe a tájékoztatás és a megbízások teljesítése lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://karrierista.blog.hu/api/trackback/id/tr285794977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása