már
21

Ha beírjuk a keresőbe az "internetes munka" vagy az "otthon végezhető" kifejezést, számtalan ajánlat közül válogathatunk. Miért olyan nehéz mégis valóban jól fizető internetes munkát találni? Nem szeretném egyetlen lehetőségtől sem elvenni az érdeklődők kedvét. Adott esetben mindenkinek magának kell eldöntenie, mennyi kockázatot, mennyi befektetést vállal egy talán valóban jól fizető munka kedvéért.

link-epites.jpg

Affiliate programok

Az affiliate program magyarul partnerprogramot jelent. Több formája létezik. Közös jellemzőjük, hogy a partnerhez küldött látogató, hírlevél feliratkozó vagy vásárló után kap a munka elvállalója jutalékot. A partner cégek egy része biztosítja a webes hirdetési felületet is. Jó esetben ingyen, de gyakran regisztrációs díjért cserébe domain nevet, e-mail címet, tárhelyet, tartalomkezelő és szerkesztő programokat kaphatunk. Még ha annyi elég is, hogy látogatóink rákattintsanak egy hirdetésre és ezután pénzt kapunk, azokat a látogatókat nekünk kell megszereznünk. Létrehozott weblapunk hatékonnyá tételéhez nem árt vásárolnunk kiegészítő szolgáltatásokat, ami menet közben nem várt költségként jelentkezhet.
Az affiliate programokban részt vevő cégek ígérhetnek profi kész weblapokat is, amelyek profiságát illetően viszont gyakran kétségek merülnek fel. Elég, ha beleolvasván az ember számtalan magyartalansággal és helyesírási hibával találkozik. Azokból az oldalakból nem lehet bevételre számítani.

weblap01.jpg

MLM

mlm.jpgMindenki hallotta már az MLM kifejezést. A Multi Level Marketing (Network Marketing) lényege, hogy az értékesítők nem csak a saját eladásaik után kapnak jutalékot, hanem az általuk beszervezett és az azok által beszervezett tagok eladásai után is. Évtizedek óta ismertek nálunk is bizonyos tisztítószerek, kozmetikai szerek, amelyek így kerülnek forgalomba. Az MLM-ben optimális esetben az ember egy tisztítószer vagy valamely más "kezdőcsomag" megvásárlásával megússza a költségeket. Veszélyesebb, ha folyamatos teljesítményt várnak el tőle a fölötte lévők és ezért újra és újra vásárol magának, mert nem tud eleget eladni, kilépni viszont nem akar, hiszen még reménykedik.
Ennek a rendszernek már működik a virtuális változata is. Minimális befektetéssel és nagy jövedelemmel kecsegtetik a dolgozni vágyó gyanútlant. Sokan nem mérik föl, hogy nem fognak tudni elég embert beszervezni még ahhoz sem, hogy költségeik megtérüljenek. Vannak akik boldogulnak - léteznek eladható termékek és szolgáltatások is -, de sokan inkább úgy érzik, mintha egy pilótajátékba vonták volna bele őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://karrierista.blog.hu/api/trackback/id/tr545139713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása